Eerlijke wijn uit onze "Hof van Twente"

Inloggen Registreren

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Laatste nieuws

Eerste Hengeveldse wijn te koop

Bron: www.wegdamnieuws.nl

Ongeveer drie jaar geleden werden de eerste druivenplanten geplant in de grond naast het woonhuis van de familie Hoesstee aan de Gorsveldweg. Nu, in de zomer van 2013 kunnen de eerste wijnen, afkomstig van de Hoog’nkaamp druiven, worden gepresenteerd aan het publiek.

De broers Michel en John zijn erg trots op de drie soorten wijn die te koop zijn via de eveneens opgeleverde website. De broers vertelden vol enthousiasme over hun wijn: “We hebben een goed eerste jaar gehad. Aan het begin hadden we wel wat last van wespen en vogels, ook zij waren dol op de druiven. Desondanks zaten er genoeg prachtige druiven aan de plant waar dit het prachtige resultaat van is”, vertellen ze, beiden een fles omhoog houdend. 

Er zijn drie soorten wijn verkrijgbaar bij Hoog’nkaamp. De rode wijn is een cuvée van de druivenrassen Pinotin, Regent en Carbertin. De volle kruidige wijn heeft zachte vanilletonen door 10 maanden houtrijping). De witte wijn is een cuvée van de Johanniter en de vroegrijpende Solaris. Deze halfzoete wijn is fris, fruitig en vol van smaak. Als laatste is er de rosé wijn. Dit is een cuvée van verschillende blauwe druivenrassen. Dit is een lichte fruitige wijn die prachtig combineert met mild gekruide en/of geroosterde gerechten en tapas. De druiven worden zoals gezegd geoogst aan de Gorsveldweg, geproduceerd wordt er bij de Neerlandse wijn makerij in Bentelo. Zij hebben jarenlange ervaring en staan in heel Nederland bekend om hun zeer goede kwaliteit wijn. Michel hierover: “We zijn erg blij met deze samenwerking. Zij hebben ons ook zeer goed geholpen met het opstarten.” Bent u benieuwd naar de Hoog’nkaamp wijn, u bent geheel vrijblijvend van harte welkom bij de familie Hoesstee. Bestellen kan via de webshop, telefonisch of via e-mail.