Eerlijke wijn uit onze "Hof van Twente"

Inloggen Registreren

Login to your account

Username
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name
Username
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *

Lekkere tips

Wijntips bij Aziatisch eten

Over de vraag of wijn past bij de Aziatische keukens kunnen we kort zijn: ja, dat is zeker het geval! Welke wijn, dat wordt een iets uitgebreider verhaal. Zoals Ellen in haar vraag al aanstipt, vallen er veel verschillende keukens onder de noemer ‘Aziatisch’: Chinees, Indisch, Vietnamees, Japans, Indiaas, Thais, etc. Ook bestaat er een enorme diversiteit aan gerechten en smaken in de Aziatische keukens, van licht en subtiel tot zwoel en heftig kruidig, van flink zuur tot vrij zoet en van niet of heel licht spicy tot extreem pittig.

Lees meer: Wijntips bij Aziatisch eten

Vis & wijn

Wij kennen het spreekwoord: Vis moet zwemmen. In Frankrijk vindt men dàt nog niet genoeg. Daar is men van oordeel, dat vis drie keer moet zwemmen: eerst in het water, dan in de boter en vervolgens in wijn. 

Als een vis eenmaal het vertrouwde water, zout of zoet, vaarwel heeft moeten zeggen, dan is wijn voor hem het best, en voor ons het allerbeste. Bij vis hoort wijn, en dat is een van de heiligste regels van de gastronomie. Maar welke - dat is de vraag. 

Lees meer: Vis & wijn

Asperges, welke wijn drink je daar nu bij?

Bron:  http://wijnbloggers.nl/wijn-en-asperges/

Een groot voordeel van het wonen in het midden van het land is dat je groenten en fruit gewoon bij de boer kunt halen. En gisteravond toen ik richting Nijmegen reed, zag ik de verschillende borden langs de weg al weer staan: Asperges te koop!

Natuurlijk het seizoen is begonnen. Heerlijk! Dit weekend zullen er dan ook weer asperges, gekocht bij de boer, op het menu staan. De asperges zijn laat dit jaar. Vaak eten wij asperges met Pasen, dit jaar niet. Of was Pasen gewoon erg vroeg? Nee, de asperges zijn gewoon laat dit jaar. Door het koude voorjaar zijn de asperges zo’n 2 a 3 weken later dan normaal en zullen we dus korter van de asperges kunnen genieten, want het seizoen duurt traditioneel tot Sint Jan (24 juni).

Maar goed dit weekend dus lekker aan het witte goud. Op Moederdag dus die dag kan voor mij al niet meer stuk! Maar welke wijn drink je bij asperges? Bij geen enkele groente denk je zo snel aan wijn, maar asperges en wijn lijken wel onlosmakelijk aan elkaar verbonden.

Wijn en Asperges

Welke wijn je bij asperges wilt drinken, hangt samen met de bereiding van de asperges en welke ingrediënten je gebruikt. De wijn mag niet te licht zijn, want dan verdwijnt de wijn naast de smaak van de asperges naar de achtergrond, maar de wijn mag ook de smaak van de asperges weer niet overheersen. En kies ook beter maar niet voor een wijn die op hout gelagerd is, want dit verpest de smaak van asperges.

Lees meer: Asperges, welke wijn drink je daar nu bij?